Fra lort til stort – Dennis Christensen

Det startede med bandeord og frustrationer, men endte faktisk med et stort smil, da weekenden var slut. Med en fortid i rallycross hvor ræset foregik udenfor asfalten, var det en mental opgave af de store at huske at holde bilen på asfalten. Og på Jyllandsringen, der er en teknisk svær bane, var det også en hård opgave at starte med. Men Dennis er jo en fighter, så han kom godt efter det.

Fredagens træning var ikke den fedeste start, og jeg var mildest talt skuffet i de første 2 træninger over hvordan sådan en spand kører!

Og efter lige have fået sit “rallycross-fix” i sandkassen en enkelt gang, tog han en kold tyrker, og blev på asfalten resten af weekenden. Og langsomt blev bandeordene udskiftet med et stort smil. For i takt med at banen tørrede op, blev bilen bare sjovere og sjovere at køre i. Og til lørdagens tidtagning var humøret bare helt i top. Nu var der kommet slicksdæk på vognen og det var pludselig blevet rigtig sjovt. Det så man også tydeligt på tiderne, hvor Dennis kørte 5. hurtigste tid af alle. Det var noget der kunne bruges. 

Heat 1 havde alt hvad man kunne ønske sig som racerkører. Tætte dueller, flotte nedbremsninger, kørefejl og ikke mindst det man bliver mest høj af – overhalinger..! En god start sendte Dennis op på en P4, og herfra gik der “bytte-bytte købmand” i den. Ikke mindre end 7 gange skifte Dennis placering. På et tidspunkt var han nede som P7, men han fik kæmpet sig tilbage, og på allersidste omgang fik han hevet en flot P4 hjem i sit første løb i Formel 5. Og så kan det ellers være smilet var stort, og aftenen i teltet var god.

Der var dog ting der stadig kunne forbedres, så det var om at holde fuld fokus på søndagens to heats. Og Dennis fortsatte hvor han slap. Han startede P4 og så gik der ellers cowboy og indianer i den. En elendig start betød at han røg ned som P6 efter første sving. Men som i heat 1, kastede Dennis sig ud i duellerne med stor iver. Og hvis tilskuerne var kommet for at se fedt ræs, overhalinger, nedbremsninger og flotte dueller, så skulle de holde øje med nr. 83. For mens TV-kameraerne ensidigt fokuserede på det ret kedelige Formel 4 løb, så var der anderledes action over den i Formel 5. Og Dennis var en af de der for alvor leverede varen til de mange tilskuere på lægterne. I heat 2 formådede han at hæve antallet af placeringsskift til 8 gange. Og det var let at høre hvor tilhængerne til nr 83 var placeret. For der var skiftevis jubelråb og øvråb fra den ende af tribunen hvor de sad. Resultatet af heat 2 blev igen en flot P4. 

I heat 3 var det dog som om at gassen gik lidt af ballonen. En startplacering som P6 (næstbedste omgangstid i tidtagningen) blev udskiftet med en P8. Og kun 4 placeringsskift 😉 Ikke helt den afslutning der var håbet på. Men det er helt tydeligt at der er lagt op til en god sæson for den unge nordjyde, der virkelig tog læring med sig hjem fra Jyllandsringen.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track