Joakim Darbom udnyttede sin hjemmebanefordel

Lasse Sørensen, Svenstrup, ikke bare forsvarede sin føring i det danske mesterskab i Formel Ford, da serien for anden løbsweekend i træk gæstede en svensk bane. Den unge nordjyde fik også udbygget sit forspring i toppen af tabellen efter løbene på Sturup Raceway.

Men det var ikke køreren i RS Competitions hvide Aquila, som flest gange kom først over målstregen på banen tæt ved Malmø. Det gjorde i stedet hjemmebanefavoritten Joakim Darbom, Sverige.

2013-Darbom-Joakim-02

Den unge svensker havde styr på tingene i sin røde Van Diemen.

Han lå således i front af det første af weekendens tre løb, indtil han kom en anelse udenfor banekanten, beskadigede en del af sit hjulophæng og måtte udgå. Men i de to resterende løb var Joakim Darbom i en klasse for sig, da han i løb 2 udnyttede sin pole position perfekt til at gå i front og køre en sejr hjem. Det gjorde han også i det tredje og sidste løb. Her blev hans løb godt nok indledt fra en startposition som nummer fire, men der gik ikke lang tid, inden den unge svensker var i front. Og tog sæsonens tredje sejr og rykkede op på andenpladsen i tabellen.

Men Joakim Darbom var ikke den eneste topkører, som havde sine udfordringer på Sturup Raceway. Det havde flere af hans konkurrenter også.

Fredrik Schandorff, Rønde, kæmpede således med en racerbil, som flere gange løb tør for strøm. Men den unge djurslænding kunne alligevel scorede to tredjepladser. Michael Markussen, Kolding, havde også sine udforinger. Selv om han fik to andenpladser med sig hjem, måtte han også notere sig for en nulscore, da speederkablet knækkede midt under det andet af de to løb, som blev kørt på Sturup Raceway. Lasse Sørensen havde ligeledes store problemer med sin bil i det sidste løb, hvor han endte på femtepladsen.

Blandt Zetec Cup-kørerne var det Sander Wichmann Mortensen, Valby, som havde den bedste weekend. To sejre og en andenplads blev det til for ham, men fra start af var køreren i den sorte Van Diemen ikke hurtigst. Det var Lasse Jakobi Ougaard, Odder.

Køreren fra AutoTech-teamet gjorde det bedst i første løb, men da netop dette løb var overstået viste det sig, at motoren i hans Aquila ikke kunne klare mere. AutoTech-teamet kæmpede for at få installeret reservemotoren i bilen, men det tætte program gjorde, at dette ikke var muligt. Sander Mortensen kunne derfor notere yderligere et par maksimumscorer foran Mathias Storbank, Give.

 

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track