Nyt udlandseventyr for Formel Ford-kørerne

Knapt er de danske Formel Ford-kørere vendt hjem fra Sverige, hvor de har kæmpet om mesterskabspoint, førend de atter drager til broderlandet mod øst. Men der bliver tale om en noger anden udfordring denne gang, for hvor Anderstorp-banen med sin godt 1.000 meter lange langside gjorde det vigtigt at kunne slipstreame, så bliver det i stedet kørernes evne til at kunne tackle mange sving og kurver, der kommer i højsædet.

Tredje runde af det danske Formel Ford-mesterskab skal nemlig køres på Sturup Raceway, hvor det ene sving følger efter det andet på den to kilometer lange bane, som ligger blot tre kvarters kørsel fra København.

2013-Markussen-Darbom-01

De svenske deltagere i feltet vil naturligvis være på hjemmebane, men det er ikke det samme som at sige, at danskerne er på udebane. Sturup Raceway har nemlig i de seneste år været et populært programpunkt på Formel Ford-kørernes kalender, så rent faktisk er det kun dette års debutanter, der ikke har praktisk løbserfaring fra banen.

Joakim Darbom, Sverige, må så absolut høre til i gruppen af favoritter, der også tæller Lasse Sørensen, Svenstrup, og Michael Markussen, Kolding. Nordjyden kommer til Sturup Raceway med masser af selvtillid i bagagen, efter at han ved den forrige afdeling på Anderstorp gjorde rent bord med et hattrick af sejre. Han har også erfaring med Sturup Raceway, men har ikke her kørt løb med den danskbyggede Aquila-racervogn, som han i år sidder bag rattet af. Det har hans teamkammerat derimod, og netop Michael Markussen var da også en af løbsvinderne, da Formel Ford-klassen sidste år gæstede banen!

Forfølgerne til denne trio rykker dog tættere på i takt med, at de har fået erfaring med Formel Ford-klassen i almindelighed og deres biler i særdeleshed. Forfølgergruppen udgøres nemlig primært af debutanter.

Vi taler om brødreparret Christian og Frederik Schandorff, begge Rønde, og Slavko Ivanovic, København, som kommer tættere og tættere på toppen for hvert løb, der går. Tre tredjepladser er det således blevet til for Frederik Schandorff, der måske kan gøre det en tand eller to bedre på Sturup Raceway.

Fotograf: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track