Jonas Lindhard – fra den ene eksamen til den anden

_DSC7309-2webJonas Lindhard er en travl herre. Da resten af feltet ankom til Rudskogen i løbet af torsdag var han slet ikke til stede på gridden. Han var nemlig til eksamen – og selvom man er racerkører så er man ikke undtaget fra skolen. Så da resten af feltet trillede ud til den første træning fredag, var det uden Jonas, der først ankom omkring middag, i Oslo. Men det afholdt ham ikke fra at kaste sig ud i de resterende træninger, med krum hals. Første træning var dog noget af en prøvelse. Det var en teknisk svær bane, og Jonas skulle lige vænne sig til at kaste sig ud over kanten på baglangsiden, hvor det går nedad hele vejen, og topfarten ender et sted mellem 205 og 215 km/t. Tiderne viste også deres tydelige sprog. Der var langt op til målet – 6 sekunder ER lang tid i en racerbil der kan køre over 200 km/t.

Men målet var heller ikke at skulle følge med de hurtigste. Hverken i denne weekend eller i hele sæsonen. Målet er at lære bilen at kende, finde grænserne og langsomt men sikkert bygge hurtigheden på. Det der med langsomt, det er så ikke noget Jonas ynder at gøre brug af. For i sin anden træning, havde han allerede barberet de 6 sekunder væk, og var nu ved målet. Og selvom der stadig var et stykke op til de hurtigste, så var det et godt spring. Jonas og teamet var rigtig glade og så frem til lørdagens tidstagning med forventning. Og her viste Jonas at han er på rette vej. For efter tidtagningen var der kun ca 5 sekunder op til Daniel Lundgaard i front, mod 11 sekunder ved første træning. Det må siges i den grad at være godkendt. Han endte P9 i tidtagningen, kun 3/10 sek fra P8.

Det første heat viste bare at kurven fortsatte med at gå opad. Efter de 9 omgange i fjeldene var han placeret på P8, og havde igen præsteret stabile tider, lige omkring målsætningen. Søndagens heat var en større optur for Jonas. For nu følte han sig rigtigt hjemme i bilen, og justeringerne der var foretaget på setuppet, var rigtig gode. Og Jonas kvitterede med at sætte den hurtigste tid i weekenden. Nu var der faktisk kun ca 3 sekunder op til Daniel Lundgaards hurtigste tid. Så det var et forståeligt tilfreds team der tog hjem fra Norge, med gode kilometer i kroppen, og med mod på mere. Og mere, det skal de få, når det går løs på Spa. Og han glæder sig den gode Jonas. Og denne gang bliver det uden eksamen først!

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track