Mikkel Sjødahl Dam – god læring

dsc_3347webEn testdag i en Formel Ford. Det var alt hvad Mikkel Sjødahl Dam kom med inden sin debut i Formel Ford. Men han fik vist flaget på fornem vis alligevel, og han fik en ganske glimrende omgang træning, under ægte racekonditioner. Det giver hår på brystet. Og man fornemmede en respekt hos de andre kørere i feltet, at de synes det var cool, at han greb chancen.

Udfordringen var at undgå at lade sig rive med, og forsøge at måle sine præstationer mod de andres resultater. Men det klarede Mikkel nu rigtig fint. Når det så er sagt, så startede han ud med at sætte 5. hurtigste tid i den frie træning. Så var man ligesom igang, ikk? Men tidtagningen kunne ikke helt matche den flotte start. Dog var han hurtig nok til P8.

Heat 1 blev kørt som et meget tæt ræs, og her viste Mikkel at han har speed. Hans tider lå faktisk ret tæt på de øvrige i feltet, set ud fra hans erfaring. Så der var det store smil fremme i teamteltet. Og farmand Thomas var stolt af sin søn, der på fornemste vis, viste at han har potentiale i Danmarks hurtigste racerklasse.

Søndag var der to heats og det første blev igen en fin præstation af Mikkel. Han leverede flotte tider, og på allersidste omgang fik han lavet sin første overhaling, da han fik held til at gå forbi Line Sønderskov. Så der blev jublet under hjelmen.

Weekendens sidste heat var dog en nedtur af de store. Allerede på 2. omgang måtte han udgå af heatet med en defekt sporestang. Under et forsøg på en overhaling blev han ramt på højre forhjul og hans løb var dermed slut. Men uden at skulle hænge sig for meget i resultaterne, så er det tydeligt at se, at Mikkel har potentiale til at køre en Formel Ford. Nu er det så hjem og tænke om det er den rette vej at gå. Men en ting er sikkert. Man skal nok få mere at se til den unge nordsjællænder.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track